Kulit Michael Jackson Putih Bukan Sebab Pembedahan. Akhirnya TERBONGKAR Rahsia MJ Yang Ramai TAK TAHU !!!

| January 17, 2017 | 0 Comments

Kulit Michael Jackson Putih Bukan Sebab Pembedahan. Akhirnya TERBONGKAR Rahsia MJ Yang Ramai TAK TAHU !!! | Satu dunia mesti kenal dengan lagenda pop antarabangsa, Michael Jackson. MJ telah meninggal dunia pada Jun 2009. Pada sesiapa yang mengikuti karier seni MJ dari mula, MJ adalah penyanyi kulit hitam dan setelah beberapa tahun dalam dunia nyanyian, kulitnya bertukar jadi putih melepak.

Ada yang mengatakan bahawa MJ melakukan pembedahan plastik untuk menjadi ‘orang putih’. Tapi MJ sendiri menolak sekeras-kerasnya dakwaan itu kerana akui dia adalah seorang ‘Black American’ dan dia bangga dengan bangsanya sendiri. Tapi apa yang menyebakan kulitnya berubah. Mungkin ini akan merungkai segalanya..

Alami penyakit Vitiligo

Screen Shot 2017-01-17 at 1.26.40 AM

(Sekadar gambar hiasan)

Screen Shot 2017-01-16 at 3.51.36 PM

Penerangan di atas ni agak saintifik dan terperinci. Tapi kami akan terangkan secara ringkas, selepas kematian MJ hasil bedah siasat menunjukkan bahawa MJ mempunyai penyakit kulit atau dalam bahasa saintifiknya Vitiligo. Untuk pengetahuan anda Vitiligo ni adalah keadaan kulit jangka panjang termasuk tompok kulit yang hilang pada pigmen kulit tersebut.

Kesan tompok kulit terjejas akan menjadi putih dan biasanya mempunyai kadar yang banyak. Rambut daripada kulit mungkin akan menjadi putih, di dalam mulut dan juga mungkin kena. Biasanya kedua-dua bahaian badan akan terjejas. Selalunya bekas tompok akan bermula pada kawasan kulit yang terdedah pada matahari. Kebanyakan kes berlaku pada mereka yang mempunyai kulit gelap. Vitiligo boleh menyebabkan tekanan psikologi.

Screen Shot 2017-01-16 at 3.51.26 PM

Pakai make up ketika buat persembahan, ramai yang tak tahu

 

Screen Shot 2017-01-16 at 3.52.06 PM

Imej di atas adalah high-pigment makeup khas untuk lindungi kesan terbakar, parut dan kulit berdarah. Kebanyakan pesakit vitiligo akan menggunakan produk tersebut. Tetapi proses untuk memakai produk tersebut agak leceh kerana ia susah untuk mendapatkan kulit yang natural dan anda sendiri harus menyediakan warna-warna lain untuk dipakaikan ke bulu kening, bahagian bibir dan eye shadow.

Screen Shot 2017-01-16 at 3.51.15 PM

Pada konsert tour Triumph (1981), makeup yang dipakai oleh MJ luntur dan anda boleh lihat dipegmentasi yang berlaku pada kulitnya. Sebenarnya terlalu banyak mak eup yang dipakai MJ untuk melindungi penyakitnya itu.

Selepas sesi temu ramah bersama Oprah (1993), orang bertanya ‘Mengapa MJ tidak mengenakan makeup yang gelap untuk menutup penyakit vitiligo tu?’ Sebenarnya, MJ telah menggunakan make up dalam masa yang lama. Anda boleh lihat kesan makeup di imej bawah ni.

Screen Shot 2017-01-16 at 3.52.14 PM

‘Dia cuba sembunyikan dari saya’- Juru make up dan rakan MJ

 

Screen Shot 2017-01-16 at 3.52.33 PM

Menurut rakan dan juru makeup MJ;

Dia (MJ) cuba sembunyikan penyakitnya dari saya dalam masa yang agak lama. Dia akan selalu akan lindungi kulitnya dengan makeup walaupun tona kulitnya akan terdedah dengan banyak. Kami cuba untuk lindungi perkara ini dari pengetahuan orang ramai dan peminat MJ dalam masa yang lama sehingga lah MJ terpaksa memberitahu Oprah  (Pengacara TV Show) dan seluruh dunia bahawa dia mempunyai penyakit kulit.

Sumber: Ohbulan

P.S. 1 – Kantoi MENGANDUNG, Pelajar STPM Kongsi Kisah Buat ‘PROJEK’ Di Sekolah Yang Buat Ramai TERKEJUT !!!
P.S. 2 – [VIDEO] Tak Tahan Jadi Mangsa R0G0L Ayah Tiri. Gadis Gantung Diri Secara Live MENGGEMPARKAN Dunia !!!
P.S. 3 – “Mungkin Sebab Rupa Saya Sama Dengan Ibu” 4 Tahun Jadi KEKASIH Ayah…Ayah PUNCA Aku Hamil 6 Bulan !!!
P.S. 4 – Lepas Roomate Aku Keluar Jumpa Pakwe Malam Tu, Aku Terus Tido. Dalam Gelap Aku Rasa Ada Orang PEGANG Tangan Aku Dan…
P.S. 5 – “Kena Tunggu Bisul MASAK Baru PICIT” Doktor DEDAHKAN Amalan Tunggu Bisul “MASAK” Boleh BAHAYAKAN Kesihatan !!!

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , ,

Category: Hiburan

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *