22 Tahun Jadikan Lubang Pembentung Sebagai Rumah. Ramai TERKEJUT Selepas Lihat Ke Dalam Rumahnya !!!

| January 18, 2017 | 0 Comments

22 Tahun Jadikan Lubang Pembentung Sebagai Rumah. Ramai TERKEJUT Selepas Lihat Ke Dalam Rumahnya !!! | Maria Garcia dan suaminya, Miguel Restrepo, bertemu buat kali pertamanya di kawasan jalanan Medellin, Colombia. Kedua-duanya sedang berusaha untuk meninggalkan tabiat ketagihan dadah mereka pada masa itu. Hasil dorongan antara satu sama lain, mereka akhirnya berjaya.

Wilayah Medellin merupakan kawasan yang terkenal dengan kegiatan jenayah seperti penyeludupan dadah dan keganasan. 22 tahun sejak pertemuan mereka itu, mereka masih lagi tinggal di dalam lubang pembentungan yang telah menjadi tempat perlindungan mereka sejak itu.

01-dog-sleeping

Sewaktu mereka mula bertemu, hidup mereka di ambang kemusnahan yang berpanjangan. Tanpa bantuan wang dan keluarga, mereka menjadikan lubang pembentungan sebagai tempat perlindungan. Di sinilah mereka membantu satu sama lain untuk meninggalkan tabiat ketagihan dadah mereka dahulu. Walaupun keadaan mereka kini stabil dan bertambah baik…Mereka tetap tidak mahu meninggalkan “rumah” mereka itu. Dan mereka sangat gembira di sana.

03-breakfast

09-fixing

04-dog-photos

05-gift-basket

06-hole

Menurut pasangan tersebut, walaupun kediaman mereka agak berbeza, ianya dilengkapi dengan keperluan asas yang lain. Ianya dilengkapi dengan tenaga elektrik, lampu, pengawal suhu, dan dapur. Malah kediaman mereka turut dilengkapi televisyen. Mereka turut menghiasi rumah mereka pada musim perayaan.

07-best-friend

article-restrepo-1205

12-dog-pet

08-camp

Lokasi kediaman yang jauh dari kesibukan kota memberikan ketenangan kepada mereka. Anjing peliharaan mereka turut menemani mereka selain dijadikan sebagai “pengawal keselamatan.”

10-angel-light

article-restrepo5-1205

11-ribs

Apabila ditanya sekiranya mereka merancang untuk berpindah, mereka menjelaskan bahawa ianya tidak pernah terlintas di fikiran. Kehidupan pasangan ini membuktikan bahawa kita tidak memerlukan kehidupan yang mewah atau harta benda yang bertimbun untuk berpuas hati dengan keadaan hidup ini.

Sumber:- Era Baru

P.S. 1 – CCTV JPJ Rakam Imej Bungkusan Kain Kapan Dalam Kereta Warga Singapura Yang Buat Ramai TERKEJUT !!!
P.S. 2 – ANEH Suami Selalu Pulang Rumah Mak. Akhirnya Apa Yang Suami Buat Di Rumah Maknya TERBONGKAR !!!
P.S. 3 – Malam Pertama Saya Salin Pakaian Di Bilik Lain. Gara-Gara Ini Suami Buat Sesuatu Di LUAR JANGKA !!!
P.S. 4 – Suamiku Seorang Yang Amat Baik Tapi Disebabkan Satu SEBAB, Aku TERLANJUR Dengan Rakan Sekerja !!!
P.S. 5 – Seluruh Penduduk MURTAD. 30 Tahun Pakcik Ni TERPAKSA Solat Sendirian…. Allah Allah…

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , ,

Category: Pelik

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *