AWAS !!! JANGAN Lembabkan Bibir Guna Air Liur Anda. Ramai Tak Tahu Ianya Boleh Menyebabkan….

| November 9, 2016 | 0 Comments

AWAS !!! JANGAN Lembabkan Bibir Guna Air Liur Anda. Ramai Tak Tahu Ianya Boleh Menyebabkan…. | Ramai yang tak tahu ni, saya pun baru tahu. Nak share kat korang. Jangan buat lagi perbuatan menjilat bibir yang kering. Adalah sebabnya. cuba korang baca kat bawah ni.

jil

Bila bibir kering ia akan kelihatan merekah serta pecah-pecah. Masalah ini sering kali dikaitkan dengan keadaan cuaca yang panas atau sejuk terutama sekali bagi mereka yang bekerja di tempat yang berhawa dingin.

Ramai di antara kita yang gemar menjilat bibir yang kering hingga ia menjadi lebih teruk. Mungkin ramai yang menyangka dengan menjilat bibir ianya mampu menjadikan bibir kita lebih lembap, tapi sebenarnya tidak.

Tahukah anda bahawa air liur mengandungi enzim pencernaan – termasuk amilase dan maltase yang menjadikan kulit bibir nipis serta lebih terdedah kepada alam sekitar seperti udara kering.

Jadi lepas ni pastikan anda minum banyak air dan gunakan pelembap bibir untuk membantu melembapkan bibir anda. Sumber: Wikihow & DrZubaidi.com (Aliff Syukri)

P.S. 1 – NGERI….Sekeluarga MAUT Selepas TERBABAS Dan TERPEROSOK Di Bawah Treler Yang Berhenti Di Lorong Kecemasan !!!
P.S. 2 – Ngeri….Tiga Individu Maut Ditimpa Papan Tanda Lebuhraya Yang Dilanggar Sebuah Treler !!!
P.S. 3 – ‘Tunggu Kami Di Kejiranan Syurga Abang’ Catatan SAYU Yang Buat Ramai TERSENTUH !!!
P.S. 4 – Seorang PENSYARAH Maut Terlibat KEMALANGAN Dalam Perjalanan Ke Persiapan Majlis Penyerahan Rumah Kepada Mangsa Banjir.
P.S. 5 – Akibat Tindakan MELULU Pemandu Kereta Ini Menyebabkan Dia Terbabit Kemalangan Yang NGERI!!!

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , ,

Category: Pelik

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *