Akhirnya… Setelah Disiasat Punca SEBENAR Kebakaran Hospital Sulatanah Aminah TERBONGKAR !!!

| October 26, 2016 | 0 Comments

Akhirnya… Setelah Disiasat Punca SEBENAR Kebakaran Hospital Sulatanah Aminah TERBONGKAR !!! | JOHOR BAHRU – Polis mengesahkan terdapat percikan api pada soket di dewan bedah di tingkat 1 Bangunan Induk di Hospital Sultanah Aminah (HSA) hari ini.

hsa-terbakar-2

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Selatan, Asisten Komisioner Sulaiman Salleh berkata, kejadian pada pukul 1.40 petang itu berpunca daripada air yang mengalir ketika kerja pembersihan dijalankan.

“Air daripada kerja-kerja pembersihan yang dilakukan di tingkat dua telah mengalir ke tingkat satu di dewan bedah terbabit.

bkr

bt_21-1

“Bagaimanapun, tiada pesakit di dalam dewan bedah berkenaan kerana dewan bedah terbabit proses ubah suai,” katanya ketika ditemui di HSA di sini sebentar tadi.

Sulaiman berkata, keadaan masih terkawal dan berharap agar orang ramai tidak membuat sebarang spekulasi membabitkan kejadian itu.

“Kami menolak kemungkinan terdapat unsur jenayah membabitkan kejadian itu dan keadaan bangunan masih selamat digunakan,” katanya.

Beliau menambah, bomba mengesahkan bangunan tersebut selamat bagaimanapun langkah-langkah pencegahan dengan memindahkan pesakit lain ke kawasan yang lebih selamat dijalankan.

“Terdapat pemindahan pesakit yang berada di wad berdekatan dijalankan sebagai langkah pencegahan,” katanya. Kredit:- Kosmo ONLINE

P.S. 1 – NGERI….Sekeluarga MAUT Selepas TERBABAS Dan TERPEROSOK Di Bawah Treler Yang Berhenti Di Lorong Kecemasan !!!
P.S. 2 – Ngeri….Tiga Individu Maut Ditimpa Papan Tanda Lebuhraya Yang Dilanggar Sebuah Treler !!!
P.S. 3 – ‘Tunggu Kami Di Kejiranan Syurga Abang’ Catatan SAYU Yang Buat Ramai TERSENTUH !!!
P.S. 4 – Seorang PENSYARAH Maut Terlibat KEMALANGAN Dalam Perjalanan Ke Persiapan Majlis Penyerahan Rumah Kepada Mangsa Banjir.
P.S. 5 – Akibat Tindakan MELULU Pemandu Kereta Ini Menyebabkan Dia Terbabit Kemalangan Yang NGERI!!!

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , ,

Category: Tempatan

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *