BERKESAN !!! Daun Seakan-akan Daun Sup Ini Boleh Turunkan Berat Badan Anda 5kg Dalam 2 Hari !!!

| August 25, 2016 | 0 Comments

BERKESAN !!! Daun Seakan-akan Daun Sup Ini Boleh Turunkan Berat Badan Anda 5kg Dalam 2 Hari !!! | Anda tahu daun sup? Ya! Daun sup ini biasa digunakan orang-orang sebagai campuran rempah masakan agar masakan terasa lebih lazat dan harum. Tapi, ia bukan daun sup! Daun ajaib yang dimaksudkan, adalah Parsli yang nampak dengan daun mirip dengan daun sup/saderi.

pr

Daun sup, ketumbar, dan Parsli ini sering dianggap sama oleh sebahagian orang. Bentuknya memang mirip antara satu dengan yang lain. Tetapi sebenarnya ketiganya berbeza. (Lihat gambar di bawah)

Perbezaan-daun-ketumbar-seledri-dan-pasli

Pokok Parsli (Petroselinum crispum) merupakan sejenis pokok herba dwitahunan yang daunnya biasa juga digunakan sebagai rempah. Daun parsli kaya dengan vitamin dan zat galian seperti kalsium, magnesium dan klorofil.

Daun parsli yang diramas dengan air dapat bertindak sebagai tonik bagi menjaga kesihatan rambut. Air ramasan ini juga bertindak melawaskan kencing dan menurunkan tekanan darah.

Parsli juga dapat meredakan penyakit sengal-sengal tulang, membantu pencernaan makanan dan menguatkan semula otot-otot rahim selepas melahirkan anak.

Terbaru! Seorang wanita di Bosnia telah membuktikan manfaat lain daun parsli ini, iaitu mampu menurunkan berat badan dalam tempoh yang singkat. Ia menggunakan ramuan daun Parsli selama dua hari. Lalu, ia berhasil menurunkan berat badannya sebanyak lima kg, dari 75 kg menjadi 70 kg, hanya dalam dua hari saja!

Jus Pasli

Cara membuat ramuan daun Parsli ini sangat mudah. Iaitu dengan menghancurkan daun Pasli lalu dimasukkan ke dalam 1 liter air. Lalu, rebus air yang sudah di campur tersebut sampai mendidih. Setelah itu, biarkan selama 20 minit lalu boleh diminum untuk satu hari saja.

Bagaimana daun Parsli ini dapat menurunkan berat badan dengan cepat? Ternyata ini kerana campuran minuman ini dapat memicu kelebihan air keluar dari tubuh. Dengan begitu air yang keluar akan membaca racun, bakteria, kotoran yang ada di dalam tubuh.

Jadi, anda yang ingin kurus, gunakan ramuan daun ajaib ini, daripada anda berhabis duit membeli berbagai-bagai jenis produk kurus yang belum tentu berkesan dan baik untuk kesihatan anda.

Semoga bermanfaat buat anda! Terutamanya wanita. Kredit:-Infokini

P.S. 1 – NGERI….Sekeluarga MAUT Selepas TERBABAS Dan TERPEROSOK Di Bawah Treler Yang Berhenti Di Lorong Kecemasan !!!
P.S. 2 – Ngeri….Tiga Individu Maut Ditimpa Papan Tanda Lebuhraya Yang Dilanggar Sebuah Treler !!!
P.S. 3 – ‘Tunggu Kami Di Kejiranan Syurga Abang’ Catatan SAYU Yang Buat Ramai TERSENTUH !!!
P.S. 4 – Seorang PENSYARAH Maut Terlibat KEMALANGAN Dalam Perjalanan Ke Persiapan Majlis Penyerahan Rumah Kepada Mangsa Banjir.
P.S. 5 – Akibat Tindakan MELULU Pemandu Kereta Ini Menyebabkan Dia Terbabit Kemalangan Yang NGERI!!!

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , ,

Category: Sains

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *