Anda Pasti Tidak Akan BUANG Kulit Telur Selepas Anda Baca Artikel Ini. Inilah Kegunaan Kulit Telur Yang Ramai TAK TAHU !!!

| August 23, 2016 | 0 Comments

Anda Pasti Tidak Akan BUANG Kulit Telur Selepas Anda Baca Artikel Ini. Inilah Kegunaan Kulit Telur Yang Ramai TAK TAHU !!!| Kulit telur banyak kegunaannya. Ramai antara kita yang membuang kulit telur selepas ianya dipecahkan. Berikut merupakan kegunaan kulit telur yang anda tak tahu:

tel

1. Masker Wajah

Terlebih dahulu, bersihkan kulit telur sebelum anda hancurkan kulit telur tersebut dengan lesung batu. Kemudian campurkan serbuk kulit telur tadi dengan telur putih.

Lumurkan pada muka anda dan biarkan sehingga ia kering, kemudian baru cuci.

2. Menghilangkan perosak tumbuhan

Untuk menghalang dari siput menyerang kawasan tanaman anda, cuba tabur sedikit serbuk kulit telur di kawasan yang terjejas akibat serangan siput. Siput-siput itu nanti akan berpindah dan mencari tempat yang lebih selamat.

3. Merawat Kulit Gatal

Masukkan serbuk kulit telur ke dalam cuka epal dan rendamkan ia selama beberapa hari. Lepas tu, sapukan campuran itu tadi pada kulit yang gatal.

4. Baja

Kulit telur mengandungi kalsium dan mineral yang baik untuk tanaman anda. Hancurkan kulit telur itu dan taburkan ke dalam lubang untuk anda menanam anak benih. Kredit:- Sinar

P.S. 1 – NGERI….Sekeluarga MAUT Selepas TERBABAS Dan TERPEROSOK Di Bawah Treler Yang Berhenti Di Lorong Kecemasan !!!
P.S. 2 – Ngeri….Tiga Individu Maut Ditimpa Papan Tanda Lebuhraya Yang Dilanggar Sebuah Treler !!!
P.S. 3 – ‘Tunggu Kami Di Kejiranan Syurga Abang’ Catatan SAYU Yang Buat Ramai TERSENTUH !!!
P.S. 4 – Seorang PENSYARAH Maut Terlibat KEMALANGAN Dalam Perjalanan Ke Persiapan Majlis Penyerahan Rumah Kepada Mangsa Banjir.
P.S. 5 – Akibat Tindakan MELULU Pemandu Kereta Ini Menyebabkan Dia Terbabit Kemalangan Yang NGERI!!!

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , ,

Category: Sains

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *