Mengucap Panjang Si Isteri Setelah Terbaca Conversation WeChat Suami Dengan….

| May 8, 2016 | 0 Comments

Mengucap Panjang Si Isteri Setelah Terbaca Conversation WeChat Suami Dengan….|Setiap pasangan mengimpikan kehidupan rumah tangga yang bahagia dan harmoni. Sering kali ujian datang melanda untuk menguji kesetiaan, pergolakan rumah tangga adalah asam garam perkahwinan, Namun, kecurangan adalah sesuatu yang mengecewakan. ikuti kisah seorang isteri yang kecewa dengan sikap suami yang mata keranjang ini sebagai iktibar.

cur

“Assalamualaikum admin..saya nak berkongsi sedikit kisah rumahtangga yang pada saya boleh dijadikan ikhtibar pada semua diluar sana..

Saya seorang surirumah sepenuh masa. Mempunyai 4orang cahaya mata. Berkahwin hampir 11tahun..

Suami jika dilihat dari sisi positif merupakan seorang yang “family man”. Sangat menjaga kebajikan kedua ibubapanya, malah adik beradiknya juga. kadang-kadang dengan saya dan anak-anak pun tak prihatin sepertimana dia prihatin dengan keluarga dia.

Pada sy itu tanggujawab die jadi bukan masalah besar pada sy…masalah yg sy hadapi,suami seorang yg mata keranjang…sejak mula kenal smpai berkawin sikapnya sukar dikikis..die seorang kaki perempuan..saya penat berendam air mata. jangan kata bergadoh, hampir bercerai pon pernah.tp seolah tiada penyesalan. lepas sorang, sorang perempuan die kenal..

Sy sampai dah mati akal nak buat apa..4thn pertama perkawinan sy byk mkn hati dan berendam air mata..akan tetapi suami tetap melayan sy sperti biasa..suami seakan sukar untuk berubah..berkenalan dengan perempuan seolah2 mnjadi hobi die..pantang lihat perempuan dahi licin…sampai nk tembus dinding die tengok.

Lama kelamaan bila dh terlalu bnyk makan hati, sy jadi hampir lali dengan situasi begini..sy seolah2 pasrah dengan apa yg berlaku..

Masuk thn kelima sy dah hilang rasa syg pada die atas apa yg die buat..sy nak berpisah..bersungguh die janji nak berubah..sampai sanggup minta nak duduk kg semula..nak bina hidup baru.

Alhamdulillah..sikit2 sy nmpk perubahan beliau, die selalu kata,dulu tu die tak matang…sekrg ank dh besar,malu buat perangai…sy bersyukur sgt..walaupon hati sudah tawar..

Thn demi tahun berlalu,pjalanan hidup kami bahagia,walau ada gaduh sikit2..sy nmpk perubahan suami..dan sy pon dah tak rasa ‘six sense’ seorg isteri tu..jiwa sy semakin tenang..

Dengn apa yg sy lihat,dan apa yg die katakan,memang nampk die sudah berubah..tp masih mata keranjang…tak bole nmpk wanita cantik..sampai terteleng2 kepala..sy pon sekadar perli je..malas nk bertekak..memang perangai lelaki suka tgok perempuan cntik.apa boleh buat.

Tapi mungkin Allah nak tunjuk pada sy..satu hari sy terjumpa conversation suami didlm wechat dengan seseorg..Aalahuakhbar..berderau darah sy..tp Allah masih beri ketenangan pada sy untuk hadapi ujian kali ni..setelah hampir 4thn yg kononnya die bnar2 berubah..ternyata sy silap.rupanya die masih sama…cuma kali ini bukan dengan wanita tulin 😭😭😭😭

Mengucap panjang sy..ternyata die menipu sy dan menipu dirinya sendiri…

Dan smpai saat ni die tak tahu yg sy dah tahu perlakuan die..sy melayannya seperti biasa walaupon hati ni hancur,sy cuma mampu berdoa supaya Allah ampunkan dosa die,beri die hidayah…

Sy dah tak mampu nk kata apa..semuanya sy serahkan pada yg maha kuasa..

Terus terang hati sy dah kosong..tp mngenangkan anak2..sy masih bertahan..biarlah Allah yg balas semuanya..sy redha.

Sy serah bulat2 jodoh sy pada Allah..andai kata jodoh tak panjang,sy pasrah,jodoh panjang pon sy pasrah…sy dah mati rasa.

Doa sy semoga Allah beri suami hidayah dan ampunkan dosanya.”

13179193_1218362284854600_6953437431511192001_n

13165834_1218362418187920_7197057397145447565_n

13138992_1218362304854598_2033058257705230516_n

13166102_1218362321521263_2353355357413726568_n

13103438_1218362354854593_5136799216870681084_n

13119068_1218362368187925_5977903311031455734_n

13177663_1218362401521255_4748363692436123554_n

Sumber:- KRT

P.S. 1 – NGERI….Sekeluarga MAUT Selepas TERBABAS Dan TERPEROSOK Di Bawah Treler Yang Berhenti Di Lorong Kecemasan !!!
P.S. 2 – Ngeri….Tiga Individu Maut Ditimpa Papan Tanda Lebuhraya Yang Dilanggar Sebuah Treler !!!
P.S. 3 – ‘Tunggu Kami Di Kejiranan Syurga Abang’ Catatan SAYU Yang Buat Ramai TERSENTUH !!!
P.S. 4 – Seorang PENSYARAH Maut Terlibat KEMALANGAN Dalam Perjalanan Ke Persiapan Majlis Penyerahan Rumah Kepada Mangsa Banjir.
P.S. 5 – Akibat Tindakan MELULU Pemandu Kereta Ini Menyebabkan Dia Terbabit Kemalangan Yang NGERI!!!

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , ,

Category: Tempatan

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *