Kes Yuyun Yang TRAGIS. Polis Arah 12 Perog0I Lakon Semula Kejadian. Apa Jadi Seterusnya MENGEJUTKAN !!!

| May 12, 2016 | 0 Comments

Kes Yuyun Yang TRAGIS. Polis Arah 12 PerogoI Lakon Semula Kejadian. Apa Jadi Seterusnya MENGEJUTKAN !!! | Kuasa viral dan persepsi masyarakat boleh mengubah keputusan hukuman mahkamah untuk jenayah. Itulah yang terjadi kepada 12 dari 14 suspek kes rogol dan bunuh Yuyun, remaja Indonesia berusia 14 tahun.

2

Remaja itu yang hilang di kampungnya pada awal April lepas ditemui maut di dalam jurang berhampiran kampungnya dalam keadaan yang menyedihkan selepas tiga hari.

Hasil bedah siasat menunjukkan pinggang gadis kecil itu patah, kemaluan dan duburnya menyatu dengan kesan cekikan di leher serta luka di belakang kepala setelah dirogol bergilir-gilir dan dibunuh oleh mereka.

Pada mulanya kisah Yuyun tidak mendapat perhatian media Indonesia, namun setelah viral, ia bukan saja dibincangkan di Indonesia malah di Malaysia dan negara-negara lain.

Lakonan semula perlakuan jenayah terhadap Yuyun di bawah pengawasan polis. Anggota polis yang melihat kejadian itu ada yang menangis dan terus ramai-ramai memukul semua penjenayah tersebut.

Fajar Indonesia melaporkan, sehubungan itu tujuh defendan yang masih di bawah umur yang sebelumnya dihukum 10 tahun penjara bakal dibicarakan semula kerana hukuman yang tidak serimpal dengan kesalahan yang dilakukan serta kurang menyenangkan masyarakat sekitar.

Manakala lima lagi defendan dewasa sebelumnya dijatuhkan hukuman 19 tahun. Polis Bengkulu kini memperhalusi kes bagi membolehkan ia dibicarakan semula di bawah akta-akta tertentu yang menetapkan mereka dihukum mati. Dua lagi suspek masih menghilangkan diri dan berada dalam buruan polis Indonesia.

Sebelum itu, kes Yuyun yang juga mendapat perhatian Presiden Indonesia, Joko Widodo, menyebabkan satu undang-undang baru digubal dalam mesyuarat khas, menetapkan perogol yang telah disabitkan bersalah di Indonesia berdepan dengan hukuman dikembirikan, dan mikrocip akan dipasangkan di kaki mereka setelah menghabiskan hukuman penjara bagi tujuan pemantauan.

Kesemua pelaku berada di bawah pengaruh minuman keras semasa melakukan jenayah tersebut dan mengakui gemar menonton video pornografi di telefon bimbit. Kesemua defendan bawah umur ialah rakan sekolah Yuyun bagaimanapun telah dibuang sekolah sebelumnya.- KREDIT amazingnara.com

P.S. 1 – Inilah Hasil Campuran Cuka Jalen Dan Softener Daia Yang Buat Ramai Suri Rumah TERSEYUM !!!
P.S. 2 – Inilah VIDEO JELAS Detik Penyanyi Dangdut POPULAR Maut DIPATUK Ular. Memang NGERI !!!
P.S. 3 – Kenapa Semut TAK HURUNG Coklat Cadbury Terbiar. Puncanya Sgt MENGEJUTKAN !!!
P.S. 4 – Inilah Cara HACK Whatsapp Pasangan Anda Dengan MUDAH Yang Ramai Tak Tahu !!!
P.S. 5 – 10 GAMBAR Bukti Lukisan Lawak GILA GILA Tahun 1993 Kini Jadi KENYATAAN !!!

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , , , ,

Category: Dunia

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *